måndag 4 juli 2011

Copa América

Nu är det snart en timme kvar tills Chiles debut i Copa América mot México och jag har då sällan stött på större fotbollshysteri än nu. Sent omsider har landet vaknat till liv och svepts in i ett rött skimmer och hux flux handlar glädjande nog nästan allt på TV och radio om det vackra spelet och Copa América. Helt plötsligt har ett helt folk gått in i en kollektiv rödvitblå trans, flaggor viftas och röda matchtröjor går omkring på gatorna. Härligt!

Folkets förväntningar på La Roja är stora och många väntar sig underverk. Det fenomenet brukar nästan alltid båda illa för unga och inte helt rutinerade spelare som Chiles landslag består av. Chile har dock spelat bra de senaste åren och i år har man inte förlorat en enda match så naturligtvis hoppas vi på att det äntligen ska gå bra för Chile i Copa América. Jag personligen tror inte på något mirakel, men den här gången har man en bra chans att ta sig vidare från gruppspelet till kvartsfinal och kanske eventuellt också till semifinal.

Vi ska snart iväg till svägerska Exilda och svåger Ives för att se på matchen som börjar klockan 20.30 lokal tid. Under tiden kollar jag på Chiles övriga konkurrenter Uruguay och Perú som spelar sin debutmatch. Perú, kontinentens näst sämsta landslag, ledde länge och väl mot de himmelsblå Orientales som kom fyra i förra årets VM men i första halvleks sista sekund kvitterades matchen.

Vamos Chile!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar