måndag 20 september 2010

Valet 2010

Då ska vi se.
Ett historiskt och märkligt valresultat.
Jag har inte hunnit/orkat reflekterat över resultatet än.
Men här följer en liten analys om partiledarna, byggt på deras tal inför respektive partivänner från valnatten:

Statsminister Fredrik Reinfeldt: Såg rädd och osäker ut. Har totalt spelat ut Alliansen till De Gröna. Jag har nog aldrig sett ett sämre pokerfejs.

Utbildningsminister Jan Björklund: Gav ett lättat och lättsamt intryck, och ingav styrka med sina ord "Alliansen regerar vidare!"

Socialminister Göran Hägglund: Osynlig... såg närmast härjad men lättad ut. Jag röstade till slut på KD, vill se mycket mer karisma av Hägglund.

Näringsminister Maud Olofsson: Ja vad ska man säga... gav inte något speciellt intryck alls.
Jimmie Åkesson: Är en duktig talare. Jag har dock inte lyckats uppfatta så mycket information i de ord han lägger fram.

Peter Eriksson: Butter och dålig förlorare. Skyllde ifrån sig. Har helt plötsligt fått oförtjänt bra kort att spela med på grund av Alliansens feglir. Kan ställa farligt orimliga krav vid eventuellt samarbete.

Maria Wetterstrand: Se ovan.

Mona Sahlin: Hennes "försvars"-tal var faltiskt det sämsta som jag någonsin sett. Försöker framställa sig själv som någon sorts enande Moder Svea-ikon mot sina motståndare, undvek desperat det enkla faktum att hon har dragit sitt Socialdemokraterna djupare ner i träsket än någon annan partiledare i deras historia.

Lars Ohly: Visade äntligen för Sveriges folk vilken demokratiföraktande vänsterterrorist han är. Skyller valförlusten ifrån sig och smutskastar sina motståndare på ett sätt som får barn i sandlådan att reagera. Anklagar Alliansen för att SD har tagit sig in i Riksdagen istället för att se till sina egna misslyckanden! Men vad värre är: han uppviglar till utomparlamentariska aktioner mot desamma. Han inser innerst inne att han är en slagen man (?) och uppmanar sina partivänner att hindra motståndarna med utomparlamentariska metoder. Det är inget nytt att Vänsterpartiets anhängare har deltagit i skadegörelse, misshandel, hot och trakasserier mot sina motståndare, men nu har de sin partiledare som direkt har uppmanat till utökade utomparlamentariska terroraktioner. Med andra ord är Lars Ohly en typisk odemokratisk kommunistist. Och han höll på att bli minister... Sätt karln i fängelse för uppvigling till brott!

2 kommentarer:

  1. En iskall bedömning, vilket känns objektivt. Du fångar stämmningen med bravur, vilken känsla!

    SvaraRadera
  2. Laurentio Floresta de Bosque supongo!
    Tack!

    SvaraRadera